• Yamandu Costa

    Köp biljett    Konsert Torsdag 10 oktober kl 19
Den brasilianska musikgeniet Yamandu Costas är nu klar för den 16:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival!

Gitarristen Yamandu Costa är ett av Brasiliens största musikgenier i vår tid. Förutom enastående virtuos på sin 7-strängade gitarr är han också kompositör, arrangör och en eftersökt liveartist, som med musikalisk intimitet och scenisk explosivitet skapar konserter med både närhet och kraft.

Yamandu Costa är den brasilianska musiken personifierad och tar den traditionella choron till helt nya dimensioner. Han vrider även upp intensiteten och komplexiteten i välkända stilar som samba, tango, bossa och milonga. Men trots den svindlande virtuositeten och den musikaliska självklarheten handlar det inte alls bara om akrobatik utan om musik med gedigen grund i latinamerikanska musiktraditioner. Han nominerades 2018 i två olika kategorier till prestigefyllda Latin Grammys och fick stående ovationer vid sitt framträdande under galan.

Som ung hörde Yamandu Costa musik av den klassiske kompositören Radamés Gnattali och inspirerades att fördjupa sig i den brasilianska musiken. Han utforskade Tom Jobin, Baden Powell, Raphael Rabello och andra framstående profiler. Ryktet om hans begåvning spred sig snabbt och som 17-åring gjorde han sin första konsert, i São Paulo. Det blev en raketstart för Costa som sedan dess varit en av Brasiliens mest uppmärksammade musiker.

Han har turnerat över hela världen och samarbetat med flera framstående orkestrar, som Calgary Philharmonic, Orquestra Sinfônica Brasileira och inge minst Orchestre de Paris under ledning av Kristjan Järvi.

Costa har tidigare gjort två minnesvärda konserter vid Uppsala Internationella Gitarrfestival, 2008 och 2013. Nu kommer han på ett efterlängtat återbesök.

Uppsala Internationella Gitarrfestival har vuxit till en av världens mest inflytelserika festivaler med gitarrmusiken i centrum. I år firas den för 16:e året i rad. Gitarren är världens populäraste instrument och festivalen är en viktig samlingspunkt i Norden för gitarrmusikälskare och professionella gitarrister. För många unga utövare, lärare och andra gitarrfantaster är festivalen också den viktigaste årliga mötesplatsen för lärande och inspiration.

Musikgenre   Brasilianskt
Torsdag 10 okt
UKK – Sal B
Konsert kl 19 

Köp biljett

Huvudvärdar

                                               
Sponsorer, gitarrvänner och samarbetspartners

                                                                        


                                   
    


                                                                                
  

 
                                         


Uppsala Gitarrfestival är medlem i följande organisationer och nätverk


                                          

Uppsala Internationella Gitarrfestival
Uppsala, Sweden
Tel: 0700-909 399
infoo@ouppsalagitarrfestival.se
Org.nr/VAT SE556735-9103

© 2019 Uppsala Internationella Gitarrfestival